Blogg

Sanningen om att fylla 25

När jag var yngre låtsades jag att alla mina Barbie-dockor var 25 år gamla. 25-åringar var ju vettiga, världsvana och framförallt vuxna. När jag såg mig själv i spegeln min sista dag som 24-åring tänkte jag att: Nja, kanske inte jättevettig, inte så där extremt världsvan och framförallt inte vuxen. Att fylla 25 lockade plötsligt inte alls. Det snarare skrämde. Men oundvikligt nog var det dags. I går närmare bestämt.

Tanken var att jag skulle jobba hela dagen och hela kvällen. På ett sätt kändes det skönt. Då skulle jag slippa att tänka på hur icke-25 jag var. Men det blev inte riktigt så.

Istället tog min fantastiska kollega mitt pass. Och min fantastiska vän mig. Hemma väntade en överraskningsfest med nära och kära från Kalmar. En överraskningsfest som minst sagt var överraskande.

Det sägs att hjärnan växt färdigt när en fyller 25. Så, så där i efterhand, tar jag tillbaka allt. Det är inte skrämmande att fylla 25. För oavsett om jag varken känner mig vettig eller vuxen så känner jag mig älskad. Och nu när jag använder min hjärnas fulla kapacitet förstår jag att det är det enda som räknas.

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with x1 preset

Processed with VSCO with x1 preset