Blogg

Årets sämsta dag: "Jag storbölade"

Det var inte en, inte två och inte heller tre tårar som rann ner för min kind. Jag storbölade.

Vi stod längst fram på Jonathan Johanssons konsert och introt till min favoritlåt ekade ut över Cirkus i Stockholm. När jag kippade efter luft kom en okänd tjej fram till mig och frågade om jag verkligen var okej. Behövde jag kanske lite vatten? Jag tog ett djupt andetag, skämdes lite för min starka känsloyttring och tog mig samman.

Den 21 november år 2005 instiftades den tidigare KLF-musikern Bill Drummond en Musikfri dag. Han menade att mänskligheten inte längre bryr sig om musik, att den finns överallt och att vi tar den för given. Han menade att vi skulle fira denna dag genom att inte lyssna på musik och att istället tänka på de artister som skapar musiken åt oss.

Ingen känsla har någonsin varit så stark som den under Jonathan Johanssons konsert på Cirkus i Stockholm. Inte när jag tog studenten, inte när jag fick mitt drömjobb och inte heller när jag blev dumpad av min första pojkvän. Däremot kommer jag alltid minnas att jag sprang ut till Raise your glass med P!NK, att jag lyssnade på Celebration med Kool & the gang när jag signade jobbkontraktet och att jag satte Centrum med Jonathan Johansson på repeat de första veckorna som nybliven singel.

Jag älskar att fira, men Bill Drummond, jag vägrar att fira din Musikfria dag. För jag bryr mig, jag uppskattar att musik är lättillgänglig och jag kommer aldrig ta den för given. Om vi ska kompromissa kan jag väl tänka lite extra mycket på mina favoritartister idag, även om du definitivt inte är en utav dem.

Ps. Oavsett om du känner för att peppa eller höstdeppa – ovan nämnda låtar kan du lyssna på nedan.